Search Engine Optimization

Zoekmachine optimalisatie

Het is de droom van iedere ondernemer; op de eerste pagina staan in de zoekresultaten van grote zoekmachines zoals Google en MSN.

Zomaar een website lanceren en aanmelden bij de zoekmachines, in de hoop dat hij hoog zal eindigen, is een mogelijkheid, maar dan blijft het behalen van een toppositie vaak een droom.

Het is doorgaans effectiever om een zoekmachine strategie (Search Strategy) te bepalen. Het effect van die strategie kan worden gemeten. De meting kan bijvoorbeeld harde cijfers opleveren over het aantal bezoekers van de website, het aantal gegenereerde leads, of het klikgedrag.

Een veel gebruikte term is Search Engine Optimization (zoekmachine-optimalisatie). Maar behalve over SEO wordt er ook vaak gesproken over SEP (Search Engine Positioning, zoekmachine-positionering) of SEM (Search Engine Marketing, zoekmachine marketing).

Zoekmachine optimalisatie

Er zijn verschillende factoren die het succes van uw website bij zoekmachines bepalen. Zo moet uw website technisch helemaal op orde zijn. Een nette, gestructureerde en leesbare html code zorgt ervoor dat zoekmachines de website makkelijker indexeren. Het aantal verwijzingen van andere websites naar uw website, is ook van belang. Dat aantal zegt namelijk iets over de populariteit/ relevantie van uw website. Uiteraard is de inhoud (content) het belangrijkst; de website moet inhoudelijk voldoende 'body' hebben (zowel kwalitatief als kwantitatief) om interessant genoeg te zijn voor de topposities in de zoekmachine-resultaten.

Zoekmachine marketing

Zoekmachine marketing omvat meer dan alleen maar het verbeteren van de positie in de zoekresultaten. Zoekmachine marketing behelst bijvoorbeeld ook activiteiten zoals online adverteren (via PPC-systemen zoals Google AdWords of Overture), het ontwikkelen van campagnes, het verbeteren/ verhogen van de lead conversie (het aantal website bezoeken dat een contactmoment opleveren) of het opzetten van landingpages.

Huis-stijl Ontwerp en Fotografie helpt u graag bij het bepalen van uw Search Strategy. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

De kracht zit in de combinatie!