altijd de juiste foto

Caleidoscoop brochure "Dissociatieve Stoornissen"

Voor de Caleidoscoop ontwiepen wij de brochure "Dissociatieve Stoornissen - (Vroeg)kinderlijke en Complexe traumatisering". De brochure word ingezet voor nadere uitleg over dissicuatieve stoornissen, vroegkinderlijke en complexe traumatisering. Met daarbij handvatten voor behandelaars en naasten.

Tijdens het ontwerp proces hielden wij oog op herkenbaarheid, overzichtelijk en huisstijl bewaking.

Over Caleidoscoop
Caleidoscoop is een patiëntenvereniging voor en door mensen met een dissociatieve stoornis en directbetrokkenen. Dissociatie is een toestand waarin gedachten, emoties, waarnemingen en/ of herinneringen buiten het bewustzijn worden geplaatst, tijdelijk niet oproepbaar zijn of minder samenhang vertonen. Het kan worden beschouwd als een overlevingsmechanisme wanneer de hersenen extreme stress signaleren. Wanneer dissociatie langdurig of permanent optreedt, is er meestal sprake van een dissociatieve stoornis.

Caleidoscoop informeert en faciliteert contact tussen lotgenoten. De vereniging is er niet alleen voor lotgenoten (mensen met een dissociatieve stoornis), maar ook voor hun omgeving, behandelaren en andere belangstellenden.

« Portfolio overzicht